World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Spyderco Modellen

Spyderco is een van de meest succesvolle en bekendste messen producenten in de wereld. Naast dat de Spyderco messen snel te herkennen zijn, is het niet alleen de herkenbaarheid die Spyderco messen onderscheid van de rest. Spyderco heeft meerdere modellen die onder messenliefhebbers enorm gewaardeerd en gerespecteerd worden. Zoals bijvoorbeeld de Spyderco Paramilitary 2, een fors zakmes oorspronkelijk bedoeld voor militair gebruik. Het design is simpel maar uiterst functioneel.

De paramilitary 2 zakmessen van Spyderco kunnen ook gebruikt worden als outdoormes of zelfs als een EDC-mes (Every Day Carry mes). Een ander populair model is de Tenacious, een compacter model die ideaal is voor EDC-doeleinden, een echt EDC-mes. De Delica 4 is een andere fan-favorite, zelfs het best verkopende model van Spyderco. Ook de Spyderco Delica 4 is een compact klein mes, ideaal voor EDC. Vaak hebben de Delica 4 een kartel rand, om bijvoorbeeld touw of andere dingen makkelijik door te zagen.

Dit maakt dit model ook goed als outdoor mes. Een van onze favorieten is de laatst binnengekomen Spyderco Yojumbo, het grotere broertje van de Yojimbo. Een groot mes met een compleet rechte snijkant. Hierdoor is het mes makkelijk te slijpen. Dit mes is multifunctioneel kan gebruikt worden voor EDC, als collectors item of als outdoor mes. Een leuk model in lagere prijsklasse is de ladybug. De ladybug is klein en heeft vaak een kleurrijk kunststoffen handvat. Deze kleurrijke zakmessen zijn leuke hebbedingetjes voor de Spyderco fan, maar onderschat ze niet. Omdat ze klein zijn betekent niet dat deze kleine inklapbare messen niet scherp zijn. De Ladybug kan je gemakkelijk meenemen in je broekzak.  Andere modellen die we nog vergeten zijn te noemen, zijn de Spyderco Dragonfly een mes met een omhoog krullende snijkant. De Rescue, een lang kartel lemmet en de Endura een robust zakmes.

De Spyderco Paramilitary 2

De Spyderco Paramilitary 2 is een van de meest populaire messen van Spyderco. Het mes is ontworpen door Spyderco-onderzoeker Sal Glesser en heeft een uniek ontwerp met een gebogen handgreep. Het mes is gemaakt van CPM S30V staal met een Rockwell-hardheid van 58-60, waardoor het mes zeer hard en slijtvast is. Het mes heeft ook een unieke veiligheidsmechanisme dat ervoor zorgt dat het mes niet kan worden geopend zonder dat de knop wordt ingedrukt. Het mes heeft een 4,8 inch lemmet dat gemaakt is van het hoogwaardige CPM S30V staal dat een geweldige slijpprestatie heeft. Het mes is ook voorzien van een duurzame grijpstrip waardoor het mes gemakkelijk te bedienen is. Het mes is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder een matzwarte finish en een titanium-coating.

Klik hier om de Spyderco Collectie te bekijken

Laat een reactie achter