World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Is de M48 Cycloon illegaal?

Het meest illegale mes ter wereld!

…is iets wat we veel in de winkel horen als mensen dit mes zien. Hoewel ja, het is erg indrukwekkend om te zien en het spreekt zeker boekdelen tot de verbeelding, is het illegaal?

We gaan het hebben over dit interessante ontwerp, maar we gaan ook enkele veelvoorkomende mythes en misvattingen erover doorbreken.

Dit is de M48 Cycloondolk van United Cutlery. Ongetwijfeld geïnspireerd door de Microtech Jagdcommando, heeft deze driezijdige dolk een spiraalvormig mes. Het lemmet van 20,3 cm is een massief stuk 2Cr13 roestvrij staal waarin de drie randen naadloos in elkaar overlopen aan de punt. De vezelversterkte nylon handgreep wordt aangevuld met een roestvrijstalen beschermkap en pommel. Het wordt geleverd met een Vortec TPR synthetische schede die het veilig op zijn plaats houdt met een klittenband.

United Cutlery staat bekend om extreme en uitgesproken ontwerpen, maar ook om ontwerpen van Gil Hibben en zelfs filmreplica's. Het is een leuk en onderhoudend merk, dat ons blijft verrassen (en soms zelfs choqueren).

Hier zijn enkele van de meest voorkomende mythen en misvattingen die we in onze winkel krijgen.

 De schade aan het menselijk lichaam door dit mes kan niet worden hersteld!

De schade aan het menselijk lichaam door dit mes vereist X aantal chirurgen!

Het zou onjuist zijn om dit voor dit specifieke type mes als een feit te stellen. Elke mesblessure die door een mes op de verkeerde plaats is opgelopen, kan een X-aantal chirurgen vergen en uiteindelijk 'onherstelbaar' blijken te zijn. 'Speel' daarom nooit met je messen boys 'n galls en behandel ze met respect. Messen zijn bedoeld als gereedschap!

Is de M48 Cycloon illegaal?

De messenwetgeving verschilt per land en binnen deze landen gelden soms andere regels. Dit is niet iets dat over de hele wereld illegaal is. Controleer de wetten van uw eigen land voordat u koopt, om er zeker van te zijn dat u niet in de problemen komt. Wat Nederland betreft, het is volkomen legaal om te bezitten, maar illegaal om te dragen. (maar waarom zou je er in godsnaam een ​​dragen?) In die zin valt het hier onder dezelfde categorie als elk ander vast mes met meer dan één rand en onder andere zwaarden. Zakmessen met meer dan één snede zijn illegaal in Nederland. Soms wordt dat ook door elkaar gehaald.

 

Is de M48 Cycloon verboden door de conventie van Genève?

Er zijn een paar dingen mis met deze verklaring.

  • Ten eerste: welke?
  • Ten tweede: we konden er geen enkele vermelding van vinden, nergens in de volledige documenten, samenvattingen of anderszins. Heeft u andere informatie, laat het ons weten!
  • Ten derde: zelfs als het werd genoemd, zou het alleen maar betekenen dat het illegaal zou zijn om in oorlogstijd te worden gebruikt, niet om te bezitten en op een plank naast je Pokémon-kaarten te bewaren.

Conclusie

Deze spectaculaire conversatiestukken tonen perfect de technische mogelijkheden van de moderne wereld van vandaag. Daarom kunnen deze unieke stukken elke messencollectie aanvullen op een manier die maar weinig anderen kunnen.

Om Samen te vatten:

  • Pro: geweldige gespreksaanzet!
  • Con: kan niet aan Makita boormachine worden bevestigd.
  • Pro: mooi staaltje moderne bewerking.
  • Con: vreselijke schroevendraaier.
  • Pro: verkrijgbaar hier bij The Old Man Knives & Tools

 

 

Laat een reactie achter