World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Knife Deep Dive: Buck Knives 110 Folder

Voor messenliefhebbers over de hele wereld zal het nummer 110 altijd onmiddellijk denken aan een set glanzende koperen bolsters, rijkbruine hardhouten schalen en een hol geslepen clippoint-lemmet. Zelfs messen van andere merken die deze eigenschappen gebruiken, worden vanwege het onmiskenbare ontwerp vaak een Buck-mes genoemd. Alles bij elkaar beschrijven deze kenmerken de legendarische Folding Hunter van Buck, zoals ontworpen in de jaren 60. Zo lang bestaat de 110 al.

Maar in ons moderne leven zijn we gewend geraakt aan het gebruiksgemak van de tweehandige opening met één hand en het comfort en de gemakkelijke toegankelijkheid van clip-carry. Om de roep om dergelijke moderne functies te beantwoorden, maar trouw te blijven aan hun erfgoed, heeft Buck de Slim EDC-serie uitgebracht: de 110 Folding Hunter en de 112 Ranger zoals u ze kent, maar met platte Micarta-handgreepschalen (of G10 in de zwarte versie), duimsteunen voor openen met één hand en zakclips. Bovendien zijn ze geüpgraded met S30V-blades. S30V heeft superieure eigenschappen zoals betere randbehoud en hardheid.

Bij het maken van messen komt meer kijken dan een staalsoort kiezen en slijpen. De warmtebehandeling kan het mes letterlijk maken of breken. Buck heeft een meesterlijke warmtebehandelingsafdeling. De Slim EDC-series zijn allemaal BOS-warmtebehandeld, zo genoemd naar Paul Bos, Amerika's expert op het gebied van warmtebehandeling en Buck's interne expert tot aan zijn pensionering in 2010. Alles wat hij weet, werd doorgegeven aan Paul Farner gedurende een periode van meer dan 10 jaar.

Holle grinds worden al tientallen jaren gebruikt in jachtmessen en zijn nog steeds gebruikelijk. De reden dat deze maling zo populair is, is dat je de combinatie krijgt van een dikke en stevige ruggengraat terwijl je een mooie dunne rand gebruikt. Simpel gezegd maximale snijprestaties, zonder in te boeten aan kracht.

Dus of je nu een liefhebber bent van kwaliteitsbestek, een gebruiksvriendelijk gereedschap nodig hebt, je oude Buck mes gewend bent of gewoon van je klassiekers houdt, de Slim EDC is de serie voor jou!

Klik hier om al onze Buck 110 Folding Knives te bekijken

Laat een reactie achter