World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Knife Deep Dive: Böker PO8 Damascus

Bekijk deze interessante mix van militaire memorabilia en moderne messenmakerij: de Böker P08 Damascus!

Dit model is niet alleen ontworpen met verschillende esthetische kenmerken die doen denken aan het Luger P08-pistool, het is letterlijk gemaakt van het staal van deze pistolen!

Het lemmet met volledige tang van dit compacte mes in bootdolkstijl is met de hand gesmeed in een boemerangpatroon damascus door Chad Nichols, uit het staal van Luger P08-vaten. De palissander handvat schalen zijn geruit en op hun plaats gehouden met dezelfde constructie als de Lugers, om het originele uiterlijk van de pistoolgrepen te evenaren. De donkere stonewash op de bolsters en pommel geeft een mooi contrast met het palissander. Bij het mes zit een mooie zwart lederen schede, voorzien van een handige Ulticlip. Allemaal handgemaakt en individueel genummerd door Böker in Solingen en geleverd met echtheidscertificaat.

De Pistole Parabellum, algemeen bekend als gewoon Luger of Luger P08 is een semi-automatisch pistool. Het ontwerp van de P08 werd voor het eerst gepatenteerd door Georg Luger. Het werd aanvankelijk geproduceerd als het Parabellum Automatic Pistol, door de Duitse wapenfabrikant Deutsche Waffen und Munitionsfabriken (DWM). De Luger staat bekend om zijn wijdverbreide gebruik door Duitsland tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, samen met het interbellum Weimar Republiek en de naoorlogse Oost-Duitse Volkspolizei. De Luger werd van 1898 tot 1948 in verschillende modellen en door verschillende landen geproduceerd.

Wist je dat de naam Parabellum, die ook in het telegraafadres van DWM stond, afkomstig is van de Latijnse uitdrukking "Si vis pacem, para bellum", wat betekent "Als je vrede wenst, bereid je dan voor op oorlog."

Volg ons voor meer verhalen zoals over prachtige messen zoals de Böker P08 Demascus.

Klik hier om het mes te bekijken

Laat een reactie achter