MoraKniv ~ Zweeds kwaliteit voor een lage prijs

Mora Kniv is een Zweeds bedrijf met een rijke historie. De messen van Mora Kniv hebben 400 jaar ambachtelijke ervaring, maar het verhaal begon pas echt toen Frost-Erik Erson terugkeerde in 1891 naar Mora een plaatsje aan het water in Zweden.

Na een kleine 10 jaar waren de Messen van Mora al een succes. Jaarlijks exporteerden ze al 19.000 messen per jaar. Deze handgemaakte messen waren direct herkenbeer door de rode kleur van het handvat. Naast de messen werd Mora Kniv ook bekend door het produceren van ijsboren. 

In 1988 kwamen de bedrijven van Erikson en van Frost bij elkaar. Met deze merger kon het bedrijf nog verder groeien. Deze groei zetten zich door ook tot aan de 21ste eeuw. Waarin het bedrijf besloot zichzelf te hernoemen naar de naam die we nu allemaal kennen, MoraKniv!

Naast de evolutie van het bedrijf evalueerden ook de messen. Maar de plek van productie is altijd hetzelfde gebleven, in het hartje van Mora. De messen worden gemaakt van hoge kwaliteit metalen, zoals roestvrijstaal en carbonstaal. De messen worden verhard op een geheime manier, dat al honderden jaren opgesloten zweeft binnen het bedrijf. 

Als je het aanbod van Mora bekijkt schrik je van de hoeveelheid aan verschillende soorten messen die verschijnen in verschillende modellen, kleuren, lengtes en vormen. 

Wij van de The Old Man Knives & Tools werken al lang samen met MoraKniv en daar zijn we trots op. Bekijk hier de Houtsnijmessen, Vaststaande Messen en Zakmessen van Mora.