Knife Deep Dive: FOX FKMD Vengeance

Knife Deep Dive: FOX FKMD Vengeance

Knife Deep Dive: FOX FKMD Vengeance 

Fox's Military Division

Een recente toevoeging aan onze collectie van Fox Knives is de Vengeance. Dit angstaanjagend uitziende vaste mes maakt deel uit van Fox's Military Division, een lijn van prestatiegerichte messen en gereedschappen.

De praktische voordelen van de Fox FKMD Vengeance

Hoewel de Vengeance met zijn uitgesproken ontwerp vooral geschikt lijkt voor verzamelaars, heeft zijn mooie vorm duidelijke praktische voordelen. Het teruggebogen mes zorgt er bijvoorbeeld voor dat materialen niet van het mes glijden tijdens het snijden en zorgt voor een voorwaartse balans van het gewicht, wat helpt bij het hakken.

Hoe is de FOX FKMD Vengeance afgewerkt?

Hij is vlak geslepen uit roestvrij N690-staal en heeft met zijn dikte van 5 millimeter een geweldige snijgeometrie. Het handvat is gemaakt van micarta dat – net als het lemmet – is geparelstraald, wat zorgt voor veel grip. Het handvat is naar achteren veel dikker, wat zorgt voor een stevige grip tijdens het hakken. Het dunnere deel van het handvat in combinatie met de voorwaartse vingerkootje en ruggengraat zorgen voor een zeer nauwkeurige grip dicht bij de hiel van het mes, perfect voor fijnere snijtaken. Voor het dragen wordt de Vengeance geleverd met een goed passende schede van groen Kydex en een tek-lok riemclip. Ontwerper Jerry Hossom bewijst met de Vengeance dat mooie vorm en praktische functionaliteit elkaar niet hoeven uit te sluiten!

Back to blog

Leave a comment