Knife Deep Dive: CRKT Snap Lock

Knife Deep Dive: CRKT Snap Lock

Knife Deep Dive: CRKT Snap Lock

De Snap Lock van CRKT is een eervolle nalatenschap als het gaat om het maken van messen.

Het unieke design van de CRKT Snap Lock

Een mechanisch en voor sommige mensen wat steampunk ogend mes, deze map heeft een ander mechanisme dan je waarschijnlijk gewend bent. In plaats van op de conventionele manier te vouwen, in de richting van de snijkant, vouwt de Snap Lock zijwaarts.

Hoe werkt de mechaniek van de CRKT Snap Lock 

Door de hendel naar beneden te drukken, gaat het V-vormige (of vorkbeen) frame iets meer open, zodat het blad de ruimte krijgt om te bewegen. Het mes kan vervolgens 180 graden worden gedraaid om het te openen of te sluiten. Dit unieke mechanisme en ontwerp wonnen de prijs voor meest innovatieve mes op de Blade Show van 2004. Maar de ontwerper Ed van Hoy (Abingdon, Virginia, USA) won ook vele andere prijzen, zoals Most High-tech Design op S.I.C.A.C. en Best Fantasy Knife op de Ohio Valley Knife Show. Het is dus niet het enige geweldige idee dat hij heeft gehad.

360 graden draaimogelijkheid

Het droppoint-mes is gemaakt van 420J2-staal, een betaalbaar, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te slijpen roestvrij staal. De Snap Lock is niet alleen mooi om te zien, maar ook leuk om mee te spelen, functioneel in gebruik en een geweldige gespreksaanzet wanneer hij wordt tentoongesteld. In gesloten toestand is de rand volledig bewaakt. Dit is niet alleen geweldig om je scherp te houden, maar ook erg veilig in gebruik. De pocketclip heeft een goede retentie, maar is niet omkeerbaar. Dus als je linkshandig bent zoals sommigen van ons, is dat jammer. Het mooie van het verwijderen van de clip op dit mes, is dat het mes de vrijheid krijgt om 360 graden rond te bewegen wanneer je dat wilt. Dat komt omdat de clip anders zou voorkomen dat deze in beide richtingen beweegt. Als je toch besluit om het aan te laten, is het een van de interessantere geldclips die er zijn.

CRKT: Coloumbia River Knives & Tools

Columbia River Knives & Tools, ofwel CRKT, werkt voortdurend samen met fantastische ontwerpers als Ed van Hoy, Alan Folts en Liong Mah. Bekijk hun catalogus en onze winkel voor meer unieke mesontwerpen.

Back to blog

1 comment

Love the Design! Got a crkt knife already but this looks like a nice mechanism, added to my wannahaves!

root

Leave a comment