Knife Deep Dive: Benchmade Hidden Canyon Hunter & Steep Country Hunter

Knife Deep Dive: Benchmade Hidden Canyon Hunter & Steep Country Hunter

Knife Deep Dive: Benchmade Hidden Canyon Hunter & Steep Country Hunter

Benchmade, een messenmerk dat diep geworteld is in de messengemeenschap.

Waardoor is Benchamde bekend?

Ze staan ​​vooral bekend om hun vlinder- en zakmessen, zoals de 42, Griptillian, Osborn en meer recentelijk de Bugout. Hun messen hebben velen gediend in een breed scala van situaties over de hele wereld en kunnen rekenen op een trouwe fanbase.

Misschien iets minder bekend maar zeker niet van mindere kwaliteit en praktisch nut zijn hun vaststaande messen. In dit geval willen we twee van hun vaste jachtmessen benadrukken die een oude praktijk in een moderne wereld belichamen. Kijk en zie de Hidden Canyon Hunter en zijn neef, de Steep Country Hunter Hunter.

Waarvan zijn de Benchmade Hunters gemaakt?

Beiden rocken een CPM-S30V-blad van poederstaal met volledige tang, dat geruime tijd scherp blijft wanneer het wordt gebruikt voor het villen, terwijl het ook het voordeel heeft van goede herslijpmogelijkheden. Deze essentiële eigenschappen helpen bij het onderhoud en het slijpen van het veld. Om nog meer functionaliteit toe te voegen, zijn beide messen uitgerust met duidelijke groeven op de rug van het handvat om comfort en controle toe te voegen. Twee specifiek geplaatste jimpinggebieden op de ruggengraat van de messen helpen bij nauwkeurige sneden, bijvoorbeeld tegen bot. Als je naar het grotere geheel kijkt, kun je met deze functie het meeste uit je oogst halen en ervoor zorgen dat er niets verloren gaat.

Waarvan is het handvat gemaakt?

De handvatschalen zijn gemaakt van gestabiliseerd hout, hout dat een industrieel proces heeft ondergaan om ervoor te zorgen dat het harder, dichter, sterker en beter bestand is tegen water en kromtrekken dan de oorspronkelijke vorm. Het is een zeer geschikt handvatschaalmateriaal voor messen die vocht of schommelingen in de luchtvochtigheid zullen ervaren. Omstandigheden die jagers misschien bekend in de oren klinken.

Komen de messen met een schede?

Als klap op de vuurpijl worden beide messen geleverd in een eigen passende leren schede met riemlussen die passen bij de kleur van de bruine handgreepschubben. In tegenstelling tot veel leren omhulsels zijn deze omhulsels slank en compact van ontwerp, waardoor ze minder massa en vast komen te zitten in struiken. De binnenkant is gevormd rond de vorm van de messen, zodat ze een strakke pasvorm garanderen wanneer ze in de schede worden gestoken. Voor extra veiligheid zijn ze ook uitgerust met een snap-retentieriem.

Beide messen zijn even praktisch als mooi. Echte werkpaarden geoptimaliseerd voor prestaties, of het nu uw trouwe jachtpartner is.

Bekijk de Hidden Canyon hier, en de Steep Country hier

Back to blog

1 comment

ydzsra

🧡 Доброго вечера,на ваше имя подтвердили билетик на лото. Получите на официальном сайте > https://forms.yandex.ru/cloud/62eb57d3fecfc465f1e4b902/?hs=e347bbebe206b9b43692c21775284e64& 🧡

Leave a comment