World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Produceert Glock Ook Messen?

Als het gaat om messen met namen van vuurwapenfabrikanten, is er zeker geen tekort. Soms zijn dit messen die qua naam vergelijkbaar zijn met de vuurwapens, alleen gebrek aan kwaliteit.

De Glock Field Knife Serie daarentegen is hier het tegenovergestelde van. Het is het originele en enige mes geproduceerd door Glock, het Oostenrijkse vuurwapenbedrijf.

Waar worden de producten van Glock geproduceerd?

Net als hun beroemde pistolen worden ook de messen van Glock volledig gemaakt in Oostenrijk. Meer nog, Glock begon met het maken van hun Field Knife voordat ze ooit een enkel vuurwapen produceerden, waardoor het Field Knife een van de oudste leden van Glock's productassortiment was.

Waar worden de Field Knives van Glock van gemaakt?

Het handvat en de tweehandige schede zijn gemaakt van hetzelfde polymeermateriaal dat de vuurwapens zo betrouwbaar maakte. Het lemmet zelf is gemaakt van middelhard verenstaal met een hoog gehalte aan koolstof, waardoor het een zeer taai mes is. Het koolstofstaal is bedekt met een elektroforetische coating, waardoor het wordt beschermd tegen corrosie in vochtige omgevingen.

Wat voor soorten Field Knives zijn er?

Glock maakt het veldmes momenteel in twee varianten: één met een zaagrug en één met een gladde rug. De gladde versie is momenteel verkrijgbaar in het zwart, de teruggezaagde versie is gemaakt in zwart, donkere aarde, grijs of groen.

Het Glock Field Knife heeft een redelijk rechttoe rechtaan ontwerp, maar heeft wel een aantal interessante verborgen functies. De beschermkap op het handvat doet bijvoorbeeld ook dienst als flesopener, terwijl de eenrichtingszaag aan de achterkant van het blad zeer effectief is voor het zagen van inkepingen in hout. Bovendien kan, wanneer de eindkap op het handvat wordt verwijderd, het mes op het Steyr AUG-geweer worden gemonteerd. De Steyr AUG is een bullpup assault rifle, die niet toevallig ook uit Oostenrijk komt. De combinatie Stery AUG en Glock Field Knife is in gebruik door de Oostenrijkse strijdkrachten.

Hoewel het een zeer militaire uitstraling heeft, is het een geweldig allround mes dat niet bijzonder zwaar is en niet veel ruimte in beslag neemt in je rugzak. Met alle diversiteit en Aziatische productie die tegenwoordig rondgaat, is het fantastisch om een ​​Europees gemaakt mes te zien dat de uitdagingen aankan voor minder dan € 50,- (op dit moment). Naar onze mening is deze prijs/kwaliteit verhouding nagenoeg ongeëvenaard.

Klik hier om te Field Knives te bekijken

Laat een reactie achter