World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Zijn Manly Knives goed?

Een van de meer bescheiden en daardoor vaak over het hoofd gezien merken die we in onze winkel hebben is Manly knives uit Sofia, Bulgarije. Ze bestaan ​​nog maar een paar jaar, maar hebben in die tijd indruk op ons en vele andere enthousiastelingen gemaakt met hun hoogwaardige producten. Vergelijkbaar met wat autoliefhebbers 'sleeper' noemen - auto's die er van buiten eenvoudig uitzien maar zijn uitgerust met krachtige motoren die voor verrassende prestaties zorgen - zijn Manly's messen op het eerste gezicht misschien niet de meest flitsende die er zijn, maar bij nadere inspectie pakken enkele uitzonderlijke eigenschappen.

  Een goed voorbeeld hiervan is een van Manly's meest recente folders, de City. Het is een vriendelijk ogende map met een stevige backlock en een uiterst comfortabele handgreep. De G10 handgreepplaten hebben een mooie 3D contour die de hand goed vult. Aan de binnenkant zijn ze uitgefreesd om plaats te maken voor volledig roestvrijstalen voeringen, wat een sterk frame vormt voor het vergrendelingsmechanisme. Het handvat is afgewerkt met een diepe zakclip die aan beide zijden kan worden gemonteerd, waardoor het mes volledig tweehandig is.

 Als we verder gaan met het mes, kunnen we het volledige potentieel van de Manly City beginnen te zien. Het is breed en volledig vlak geslepen van drie millimeter dunne bouillon, wat zorgt voor een zeer dunne bladgeometrie die als geen ander snijdt. Hoewel een dun mes goed snijdt en gemakkelijk zeer scherp te krijgen is, is het ook kwetsbaarder en wordt het dus sneller bot. Wat Manly bedacht om dit 'probleem' op te lossen, is eenvoudig. Ze besloten de City aan te bieden in CPM-S90V, een van de meest slijtvaste bladstaalsoorten in de industrie van vandaag. Dit mes snijdt dus moeiteloos en lang in karton. Zeker een stuk langer dan de meeste van zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse! 

Een echte wolf in schaapskleren, de Manly City is gemaakt voor die prijsbewuste messenliefhebber die op zoek is naar ultramoderne materialen die de hoogst mogelijke prestaties bieden. 

De Manly City belichaamt de waarden van Manly Knives. Ze maken bescheiden messen die er niet zo krachtig uitzien. De bouwkwaliteit, de gebruikte materialen en de duurzaamheid van hun producten zijn echter van de hoogste kwaliteit.

 Bekijk hier onze Manly Knives

 

Laat een reactie achter